Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

BAIA MARE – Polițiștii, în mijlocul persoanelor cu dizabilități de la ASSOC

Publicat cu

pe

Peste 60 de persoane cu dizabilități, aflate în grija ASSOC Baia Mare, au avut ocazia să se întâlnească săptămâna aceasta cu polițiștii de prevenire, pentru a purta discuții despre siguranța lor. Polițiștii i-au vizitat acasă, în mediul în care ei se simt în siguranță, alături de cei față de care au dezvoltat atașamente.

„Persoanele cu dizabilități pot fi altfel decât majoritatea dintre noi și suntem tentați, în mod eronat, să credem că astfel de activități nu au nicio eficiență. Dialogul cu ei a relevat faptul că aceștia știu multe aspecte despre poliție, despre ce facem și care sunt comportamentele care se sancționează. Cunosc situațiile în care intervin poliția, jandarmeria și ambulanța, motiv pentru care unii dintre ei reușesc să-și dezvolte ușor autocontrolul.
De asemenea, prin ieșirile pe care le au în oraș, excursiile pe care le fac, sunt pregătiți pentru a-și purta de grijă.
În cadrul întâlnirii, aceștia au vorbit, au adresat întrebări, au expus situații pe care le-au trăit și modalitatea în care s-au descurcat. Au fost sinceri și afectuoși și asta face ca discuțiile cu ei să fie plăcute și interesante”, transmit reprezentanții IPJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate