Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CORUPȚIE – Agent de poliţie trimis în judecată pentru luare de mită

Publicat cu

pe

Din nou probleme cu agenții de poliție care pretind bani de la șoferi. De data aceasta, ca urmare a actelor de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, acesta a emis recent rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, la data faptelor agent de poliţie în cadrul IPJ Prahova – Serviciul rutier. Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În cauză, la data de 25.11.2023, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 1B, pe raza loc. Chiţorani, jud. Prahova, inculpatul a pretins în mod indirect sume de bani şi a primit suma de 300 lei, în scopul neîndeplinirii în mod corespunzător a atribuţiilor de serviciu, respectiv aplicarea sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule faţă de un conducător auto contravenient.

De asemenea, la data de 19.03.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1A, inculpatul a pretins în mod indirect sume de bani şi a primit suma de 700 lei, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a nu sancţiona un conducător auto pentru comiterea contravenţiei constatate şi a nu-i aplica sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, circumstanţe în care, contrar dispoziţiilor legale, nu a întocmit proces-verbal de constatare şi sancţionare contravenţională, deşi a constatat faptul că persoana contravenientă a efectuat, pe pod, o depăşire încălcând marcajul longitudinal continuu.

Totodată, la data de 19.03.2024, inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat că o autoutilitară, încărcată cu material lemnos, care circula pe drumul public, pe DN1A, pe raza localităţii Valea Călugărească, a schimbat direcţia de mers prin viraj spre stânga, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu de separare a benzilor de mers. Inculpatul a oprit autovehiculul şi a întocmit conducătorului auto procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei dar a omis, cu ştiinţă, reţinerea în mod corect şi completarea abaterilor contravenţionale săvârşite, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru persoana contravenientă, constând în neaplicarea sancţiunii amenzii din clasa a IV a de sancţiuni şi punctelor de penalizare prevăzute expres de lege de legislaţia în domeniul rutier”, anunță procurorii anticorupție.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate