Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Vinicius Junior, ales de UEFA cel mai bun jucător al sezonului în CL

Publicat cu

pe

Vinicius Junior, fotbalistul brazilian de la Real Madrid, a fost desemnat de comisia de observatori tehnici ai UEFA drept cel mai bun jucător al sezonului 2023-2024 al Ligii Campionilor. Real Madrid a câștigat competiția după o victorie cu 2-0 în finala împotriva echipei Borussia Dortmund, informează Reuters.

Vinicius a înscris șase goluri și a oferit cinci pase decisive în cele 10 meciuri disputate în sezonul 2023-2024 al competiției. Unul dintre aceste goluri a fost marcat în finala împotriva lui Dortmund. Extrema braziliană a câștigat Liga Campionilor și în 2022 cu echipa din capitala Spaniei, marcând atunci singurul gol al finalei contra lui Liverpool.

Jude Bellingham, mijlocașul lui Real Madrid, a fost ales de comisia UEFA cel mai bun tânăr jucător al acestui sezon al competiției. Internaționalul englez, în vârstă de 20 de ani, a reușit patru goluri și cinci pase decisive în 11 meciuri.

Premiul pentru cel mai frumos gol al sezonului a fost acordat tot unui jucător de la Real Madrid, Federico Valverde, pentru reușita sa din meciul cu Manchester City, încheiat 3-3, pe Santiago Bernabeu, în turul sferturilor de finală. Valverde a marcat din voleu după un assist al lui Vinicius.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate