Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

NU SUNTEM SINGURI – Imaginile excepționale surprinse de telescopul spațial James Webb

Publicat cu

pe

Telescopul James Webb, amplasat în spaţiu încă din vară pentru a observa începuturile Universului şi atmosfera planetelor îndepărtate, a marcat anul 2022 cu imagini excepţionale.

Specialiştii aşteaptă mari descoperiri în anii urmatori, potrivit AFP. De la instalarea sa la 1,5 milioane de kilometri de Pământ, succesorul telescopului spaţial Hubble, şi el încă funcţional, i-a uimit pe astronomi cu imagini realizate cu o precizie niciodată atinsă.

Precizia lansării acestuia îi permite o durată de viaţă de minim 20 de ani, faţă de un minim garantat de zece.„Se comportă din toate punctele de vedere mai bine decât era de aşteptat”, a declarat pentru AFP Massimo Stiavelli, şeful misiunii de la Institutul de Ştiinţă al Telescopului Spaţial, care controlează funcţionarea observatorului:

„Instrumentele sunt mai eficiente, optica mai precisă şi mai stabilă”. O stabilitate esenţială pentru a obţine imagini clare.De asemenea, publicul larg beneficiază, datorită colorizării din producţie a telescopului, de imagini care în mod normal sunt invizibile cu ochiul liber.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate