Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

PREȚUL MAXIM ADMIS – Guvernul a strecurat în modificările la e-TVA și permisiunea ca instituțiile publice să cumpere automobile hibride din bugetele proprii

Publicat cu

pe

Guvernul a introdus în ordonanța de urgență cu modificări la sistemul e-TVA și o prevedere care permite autorităților și instituțiilor publice să poată achiziționa, din bugetele proprii, autoturisme cu propulsie hibridă la un preț de cel mult 27.000 de euro inclusiv TVA, relevă datele analizate de Profit.ro.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

De ce este important: Legislația în vigoare interzice acum ca autoritățile și instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, să achiziționeze autoturisme, cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 și al căror preț nu poate depăși contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv TVA. Foarte multe instituții, precum cele din apărare, diplomație, companii de stat, Parlamentul, Guvernul, Administrația Prezidențială sunt exceptate de la prevedere, fiind excluse și achizițiile publice de mașini electrice prin programul Rabla Plus.

Citește mai mult pe Profit.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate