Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SĂ NU SE MAI AUDĂ BOMBELE – Turcia asigură că Rusia și Ucraina sunt „aproape de un acord”

Publicat cu

pe

Turcia a asigurat că Rusia și Ucraina au făcut progrese în cadrul negocierilor lor pentru a opri invazia rusă și sunt aproape de un acord, scrie AFP. „Bineînțeles, nu este un lucru ușor să ajungi la o înțelegere în timp ce războiul se desfășoară, civili sunt uciși, dar am dori să spunem că dinamica progresează”, a declarat ministrul turc al Afacerilor Externe Mevlut Cavusoglu în comentarii difuzate în direct de agenția oficială turcă Anadolu.

„Vedem că părțile sunt aproape de un acord”, a adăugat el.

Cavusoglu a mers săptămâna aceasta în Rusia și în Ucraina. Turcia, membră a NATO, și-a multiplicat eforturile de mediere între Moscova și Kiev și a refuzat să se alinieze sancțiunilor occidentale ce au vizat Rusia, scrie News.ro. Turcia a reușit să mențină contactele cu cele două țări și săptămâna trecută i-a găzduit în Antalia pe miniștrii de externe ruși Serghei Lavrov și pe cel ucrainean Dmytro Kouleba pentru o primă întâlnire de la începutul conflictului din 24 februarie.

Potrivit lui Cavusoglu, Turcia este în contact cu echipele de negociere ale celor două țări. Cu toate acestea, el a refuzat să divulge detaliile discuțiilor pentru că „jucăm rolul de mediator onest”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate