Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ – Autoritățile județene, preocupate de salvarea bisericilor de lemn

Publicat cu

pe

Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, a discutat la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, alături de Preasfințitul Iustin – Episcop al Maramureșului și Sătmarului, senatorul Cristian Niculescu Ţâgârlaş , vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan, reprezentanți ai administrației județene și părinți din tot județul despre măsurile care se impun pentru salvarea și păstrarea bisericilor de lemn din Maramureș.

„Toate aceste măsuri stabilite la acest util și consistent dialog vor face obiectul unor protocoale de colaborare încheiate între factorii de decizie de la nivelul administrației județului și al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Maramureșul se evidențiază printr-o spectaculoasă civilizație a lemnului, iar bisericile noastre de lemn reprezintă adevărate catedrale ale spiritualității românești, construite de meșteri populari geniali.

Bisericile de lemn din Maramureș sunt monumente de patrimoniu, iar o mare parte dintre ele sunt clasificate ca monumente UNESCO, semn al recunoașterii valorii lor istorice și culturale”, a declarat Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate