Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PAPA FRANCISC (MESAJ DE ANUL NOU) – „Violenţele asupra femeilor îl insultă pe Dumnezeu”

Publicat cu

pe

În mesajul său de Anul Nou, Papa Francisc a lansat un nou apel pentru încetarea violenței împotriva femeilor, spunând că aceste fapte reprezintă „o insultă adusă lui Dumnezeu”.

Suveranul pontif, în vârtă de 85 de ani, și-a construit predica de Anul Nou în jurul temelor asociate maternității și femeilor – spunând că femeile au ținut împreună „firele vieții” – și a folosit discursul său pentru a face unul dintre cele mai puternice apeluri ale sale pentru încetarea violenței domestice.

„Și din moment ce mamele dăruiesc viață, iar femeile păstrează lumea (împreună), să facem cu toții eforturi mai mari pentru a promova mamele și pentru a proteja femeile”, a spus Papa Francisc, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

„Cât de multă violență este îndreptată împotriva femeilor! Gata! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care de la o femeie a preluat umanitatea noastră – nu de la un arhanghel, nu în mod direct, ci de la o femeie”, a adăugat suveranul pontif, referindu-se la Fecioara Maria.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate