Connect with us

MOZAIC

TRAGEDIE – Actorul de comedie Louie Anderson, premiat cu Emmy, a murit la vârsta de 68 de ani

Publicat cu

pe

Decesul artistului american a fost confirmat de agentul său de presă pentru site-ul Deadline.com.

Louie Anderson, protagonistul serialului de comedie „Baskets”, a murit într-o clinică din Las Vegas, unde a fost internat în urmă cu câteva zile din cauza unui limfom non-Hodgkin difuz cu celule B mari, a dezvăluit agentul de presă Glenn Schwartz.

Louie Anderson a primit trei nominalizări la premiile Primetime Emmy la categoria ” cel mai bun actor în rol secundar” pentru evoluţia sa din serialul „Baskets” şi a câştigat o dată acest trofeu, în 2016, pentru interpretarea personajului Christine Baskets în acest serial TV produs de FX.

El are în palmares şi două premii Daytime Emmy, câştigate la categoria „cel mai bun actor într-un program animat” în anii 1997 şi 1998, datorită rolului interpretat în „Life with Louie”, un serial animat inspirat din viaţa sa şi difuzat de postul de televiziune Fox.

Născut în oraşul Saint Paul din statul american Minnesota, Louie Anderson a fost consilier pentru copii cu tulburări de personalitate înainte de a-şi face debutul în industria de comedie, după ce a câştigat primul loc la ediţia din 1981 a Midwest Comedy Competition, precizează Deadline.com.

Actorul american a jucat şi într-o comedie de mare succes cu Eddie Murphy, „Coming to America”, lansată pe marile ecrane în 1988. A prezentat emisiunea-concurs „Family Feud” din 1999 până în 2002 şi a interpretat roluri importante în mai multe filme de comedie lansate în ultimele două decenii.

A scris şi câteva cărţi, inclusiv „Good bye Jumboo… Hello Cruel World”, un volum din categoria self-help dedicat oamenilor care se confruntă cu probleme cauzate de un nivel scăzut al respectului faţă de propria persoană.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate