Connect with us

ACTUALITATE

CARAVANA TIFF – Filme proiectate pe stadionul din Târgu Lăpuș. Intrarea este liberă!

Publicat cu

pe

Caravana TIFF Unlimited, ajunsă la cea de-a 13-a ediție, poposește în acest an în Târgu Lăpuș. Spectatorii se vor bucura de două seri în compania unor filme românești cu priză la public, pe 3 și 4 iunie, pe stadionul din localitate. Intrarea este liberă!
„Prima seară de cinema va fi deschisă vineri, 3 iunie, de scurtmetrajul Opinci (r. Anton Groves), premiat în 2019 la TIFF în cadrul Zilelor Filmului Românesc, o animație plină de emoție care are la bază o poveste inspirată din fapte reale, despre povestea primului om care a făcut înconjurul lumii pe jos. Emoțiile continuă tot cu o poveste inspirată din fapte reale, în regia lui Andrei Huțuleac – Copacul dorințelor. Avându-i în distribuție pe Maya Prediger, Teodor Corban, Matei Dima (BRomania) și Cosmin Nedelcu (Micutzu), lungmetrajul este o incursiune în lumea fantastică a uneia dintre cele mai importante opere literare pentru copii, „Amintiri din copilărie“ a lui Ion Creangă.
Cea de-a doua seară crește suspansul, aducând pe ecrane Neidentificat, în regia lui Bogdan Apetri, film distins anul trecut la TIFF cu Premiul FIPRESCI și nominalizat anul acesta la Premiile GOPO la 7 categorii distincte. Filmul este un policier care reușește să îmbine cu succes suspansul unui thriller, cu misterul caracteristic filmelor polițiste și atmosfera autentică de film noir, explorând cu mult tact și intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman. Pentru rolul extraordinar din Neidentificat, Bogdan Farcaș a primit Premiul GOPO pentru cel mai bun actor în rol principal, prestația sa fiind apreciată și la Festivalul de la Film de la Varșovia unde, la premiera internațională a filmului, a primit Premiul Special al Juriului, alături de colegul său Dragoș Dumitru. Înainte de a intra în atmosfera de thriller propusă de Neidentificat, publicul prezent pe Stadionul Târgu Lăpuș are șansa să urmărească scurtmetrajul Trecut de ora 8, un musical original care i-a adus lui Alex Pintică, cel care semnează regia și montajul, nominalizarea la categoria Tânără Speranță în cadrul Premiilor GOPO 2022″, prezizează reprezentanții organizatorilor evenimentului.
Program | Stadionul Târgu Lăpuș, ora 21.15
Vineri, 3 iunie
Opinci
r. Anton & Damian Groves | România, 18’
Un tată îi povestește fiicei despre călătoria extraordinară pe care 4 tineri exploratori au făcut-o în jurul lumii. Fascinată de poveste, fiica descoperă că istoria este o împletire de realitate și ficțiune.
Copacul dorințelor
r. Andrei Huțuleac | România, 87′
Cu: Teodor Corban, Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Maya Noelle Prediger, Grigorie Silișteanu
Mara, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă.
Sâmbătă, 4 iunie
Trecut de ora 8
r. Alex Pintică | România, 20′
Cu: Cezar Antal, Ionuț Grama, Emil Măndănac, Andreea Sovan, Ana Maria Udroiu
Andrei o place pe Delia. Roxanei îi place de Cătălin. Andrei și Roxana sunt împreună, la fel și Delia și Cătălin. Cătălin îl roagă pe Andrei să organizeze o serată la ei acasă la sfârșitul căreia să o poată cere în căsătorie pe Delia, așa că astă-seară e ultima șansă a lui Andrei, dar și a Roxanei. În bloc s-a mutat recent un vecin care încearcă să se odihnească. Ghinionul lui e că Andrei și Roxana trăiesc într-un musical.
Neidentificat
r. Bogdan George Apetri | România, 123′
Cu: Bogdan Farcaș, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet
În timp ce traversează o perioadă dificilă în viața personală, polițistul Florin Iespas (Bogdan Farcaș) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoș Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată, atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate