Connect with us



TEHNOLOGIE

TELEFON – Apple domină topul celor mai vândute smartphone-uri

Publicat cu

pe

Modelele Pro de iPhone au continuat să înregistreze o creștere în popularitate și să domine clasamentul celor mai căutate smartphone-uri în primul trimestru al acestui an.

Potrivit datelor furnizate de Counterpoint Research, Apple și Samsung își împart primele zece poziții în topul smartphone-urilor cele mai populare, cu iPhone ocupând locurile fruntașe. iPhone 15 Pro Max s-a situat pe primul loc în topul celor mai vândute smartphone-uri, urmat de alte trei modele Apple: iPhone 15, iPhone 15 Pro și iPhone 14. Seria de smartphone-uri Samsung a intrat în top de la locul cinci, cu modele precum Galaxy S24 Ultra și Galaxy A15 5G.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, versiunile Pro ale iPhone-urilor au înregistrat progrese semnificative. În primul trimestru al anului 2023, iPhone 14 Pro Max ocupa locul doi, fiind devansat de iPhone 14, însă acum iPhone 15 a urcat pe locul al doilea, iar iPhone 15 Pro Max a ocupat prima poziție. Această evoluție evidențiază o creștere consistentă în popularitatea modelelor Pro de iPhone, care se comercializează la prețuri mai ridicate și generează o marjă de profit mai mare pentru Apple.

Aceste modele au ajuns să reprezinte jumătate din totalul vânzărilor de smartphone-uri realizate de Apple.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate