Connect with us



POLITICA

DEMISIE – Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, anunţă că demisionează din toate funcţiile avute în PNL

Publicat cu

pe

Prim-vicepreședintele PNL și Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost plasat sub control judiciar joi seară de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Dumitrescu a părăsit sediul DNA după câteva ore de audieri. Conform informațiilor furnizate de DNA, Dumitrescu este subiectul unei anchete privind luarea de mită și fals în declarații, în legătură cu presupusa primire a peste 16 milioane de lei de la un om de afaceri care avea contracte cu Consiliul Județean, primind ulterior și altele. În anchetă este implicat și administratorul public al județului Prahova, Vasile Anna-Maria.

Sub control judiciar au fost plasați și sora lui Dumitrescu și soțul acesteia. Iulian Dumitrescu a anunțat că demisionează din toate funcțiile deținute în cadrul PNL, subliniind că partidul nu are nicio legătură cu această speță.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus începerea urmăririi penale și instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 1 februarie, pentru Iulian Dumitrescu, acuzat de luare de mită și fals în declarații, pentru o persoană fizică înrudită cu Dumitrescu, acuzată de complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, și pentru o persoană fizică afiliată lui Dumitrescu, acuzată de complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate