Connect with us

ACTUALITATE

DUPĂ 15 ANI – A fost redeschisă circulația feroviară pe relația Teresva (Ucraina) – Câmpulung la Tisa

Publicat cu

pe

Prefectul Rudolf Stauder a anunțat că astăzi, 15 noiembrie, a fost redeschisă circulația feroviară pe relația Teresva-Câmpulung la Tisa. Punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa a fost redeschis după 15 ani, ultimul tren de călători pe relația Teresva – Câmpulung la Tisa a circulat în anul 2007.

„Autoritățile județene au inițiat demersuri la nivel guvernamental pentru lucrări de reparații la infrastructura feroviară pentru fluidizarea traficului feroviar și creșterea capacității transportului feroviar și de călători la granița județului Maramureș cu Ucraina. În acest sens, se continuă programul de reparații la infrastructura feroviară pe linia de ecartament larg Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmației, respectiv ecartament mix Sighetu Marmației – Valea Vișeului, lucrări estimate a fi finalizate până la sfârșitul anului”, precizează reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș.

La începutul lunii trecute a fost redeschis punctul feroviar de frontieră Valea Vișeului și reluarea circulației trenurilor de călători pe linia cu ecartament larg Berlibas – Valea Vișeului, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate