Connect with us



SPORT

FOTBAL – Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după 1-0 cu PSG

Publicat cu

pe

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a învins Paris Saint-Germain cu 1-0 în manșa secundă a semifinalelor, jucată marți seara pe Parc des Princes. Cu o victorie și în prima manșă cu scorul de 1-0, echipa din Dortmund a reușit să se impună în Hexagon prin golul lui Mats Hummels în minutul 50, deși parizienii au avut ghinion și au lovit de patru ori bara.

În prima repriză, ambele echipe au fost ofensive, cu șanse pentru Ramos, Mbappé și Fullkrug. Dembélé a fost imprecis pentru Dortmund, iar Adeyemi a ratat o ocazie mare pentru a deschide scorul. PSG a început repriza a doua cu speranțe, dar Zaire-Emery a ratat o ocazie uriașă, lovind bara. Dortmund a profitat de un corner și Hummels a marcat cu capul în minutul 50.

Dortmund a rezistat presiunii PSG-ului în ultima parte a meciului, adoptând un sistem defensiv cu trei fundași centrali. Chiar și așa, Parisul a avut o serie de șanse, dar nu a reușit să înscrie.

În finala de pe 1 iunie, de la Londra, pe Stadionul Wembley, Dortmund va juca împotriva câștigătoarei dintre Real Madrid și Bayern München. Aceasta va fi a treia finală de Champions League pentru Dortmund, care a câștigat trofeul în 1997 și a pierdut finala din 2013 împotriva lui Bayern München.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate