Connect with us

ADMINISTRATIE

ÎNGRIJORĂTOR – Podul istoric peste Tisa, care leagă Sighetu Marmației de Ucraina, se deteriorează

Publicat cu

pe

Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației, a oferit azi câteva informații importante legate de situația îngrijorătoare a podului istoric peste râul Tisa, care face legătura între Sighetu Marmației și Ucraina.

„Am constat, de la începutul conflictului din țara vecină, o deteriorare constantă a podului, astfel că am luat și primele măsuri în vederea remedierii situației. În luna aprilie am comandat o expertiză tehnică, iar concluziile sunt categorice. Este necesară intervenția în regim de urgență de punere în siguranță a podului, prin refacerea trotuarelor pe toată lungimea lui, precum și verificarea și retensionarea tuturor tiranților pentru readucerea elementelor fermelor la starea inițială. Până la începerea lucrărilor de reabilitare este necesară urmărirea periodică a stării tehnice a podului, în mod special a elementelor de rezistență la care s-au constatat degradări și evoluția în timp a albiei”, a declarat primarul Sighetului.

Deocamdată, nu există banii necesari pentru punerea în siguranță a podului.

„Întrucât valoarea totală a lucrărilor se ridică la o sumă de peste 22 milioane lei, iar Municipiul Sighetu Marmației nu are posibilitatea de a suporta astfel de cheltuieli, am înștiințat Prefectura și Consiliul Județean Maramureș și am solicitat sprijinul Guvernului pentru alocarea acestor bani din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului României.
Sper să nu fim constrânși, în situația în care nu vom primi sprijinul solicitat, să închidem circulația pe pod pentru a nu periclita siguranța cetățenilor”, a mai spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate