Connect with us

ACTUALITATE

INIȚIATIVĂ – Prefectul Rudolf Stauder solicită intonarea imnului național la începutul programului zilnic în școlile gimnaziale

Publicat cu

pe

Într-un demers menit să consolideze și să promoveze identitatea națională, prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a formulat o solicitare privind intonarea Imnului Național la începutul programului zilnic în școlile gimnaziale.

„Orice națiune se identifică printr-o serie de simboluri fundamentale, iar între acestea, drapelul, imnul, stema și limba maternă ocupă un loc central. Aceste elemente sunt pilonii care definesc și însoțesc istoria și evoluția unei comunități. În acest context, instituția școlară are un rol esențial în cultivarea conștiinței naționale și în formarea identității cetățenilor de mâine.
Învățământul românesc a dovedit de-a lungul timpului că înțelege în mod profund rolul său în modelarea personalităților elevilor, cultivându-le nevoia de a cunoaște istoria, de a se defini ca popor și de a evidenția cultura și valorile românești. Școala reprezintă principala instituție care oferă instruire, educație și cultură, fiind responsabilă de păstrarea identității naționale prin cultivarea și transmisia valorilor autentice”, transmite prefectul Rudolf Stauder.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, prefectul reamintește că este esențial ca în școlile gimnaziale să se intoneze Imnul Național, ,,Deșteaptă-te, române”, la începutul programului zilnic. Această practică sporește conștiința civică și patriotică a elevilor, contribuind la consolidarea valorilor naționale.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate