Connect with us



TEHNOLOGIE

SOCIAL MEDIA – Instagram va introduce o funcție de cenzurare automată a mesajelor private care conțin nuditate

Publicat cu

pe

Scopul acestei noi funcții este de a proteja mai ales utilizatorii minori împotriva conținutului sexual și abuziv distribuit pe platformă, precum și de a dificulta contactarea adolescenților de către „prădători sexuali”. Noua funcție de protejare în mesajele directe de pe Instagram va utiliza învățarea automată pentru a analiza dacă o imagine trimisă conține nuditate.

Instagram se va concentra, în special, pe combaterea exploatării sexuale, care implică convingerea unei persoane să trimită fotografii indecente, urmată de amenințarea cu publicarea acestora pentru a obține bani sau favoruri sexuale. Această formă de șantaj utilizează uneori conversațiile private între utilizatori.

Utilizatorii adulți vor primi o notificare care îi va încuraja să activeze noua funcție. Imaginile vor fi acoperite de un avertisment și le va oferi utilizatorilor opțiunea de a le vedea totuși. De asemenea, vor avea posibilitatea de a bloca persoana care a trimis poza și de a raporta conversația.

Persoanele care trimit mesaje directe ce conțin nuditate vor primi un mesaj care le va reaminti să fie prudente atunci când trimit „poze sensibile”. De asemenea, vor fi informate că pot anula trimiterea pozelor dacă se răzgândesc, dar că există posibilitatea ca alții să le fi văzut deja.

Meta testează, de asemenea, o nouă tehnologie pentru identificarea conturilor implicate în escrocherii sexuale și testează mesaje pop-up pentru utilizatorii care au interacționat cu astfel de conturi.

Deși Meta deține și Facebook și WhatsApp, această funcție nu va fi adăugată la mesajele de pe celelalte platforme.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate