Connect with us

ACTUALITATE

AEROCLUBUL BAIA MARE – 140 de participanți la cursurile gratuite de planorism și parașutism

Publicat cu

pe

Aeroclubul din Baia Mare a făcut și în acest an înscrieri gratuite la cursurile de parașutism și planorism pentru tinerii și adolescenții între 16 și 23 de ani.

În urma selecțiilor au fost acceptate 70 de persoane la parașutism și alte 70 la planorism. La cursurile de zbor cu avionul ultraușor s-au înscris doar 5 persoane.

„Pentru candidaţii cu vârstele cuprinse între 15 împliniţi (modulul teoretic al cursului poate fi început la vârsta de 15 ani, iar cel practic în zbor / salt la minim 16 ani împliniţi) şi 23 de ani neîmpliniţi, Aeroclubul României oferă posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru disciplinele planorism, paraşutism, şi avion ultrauşor în limita locurilor disponibile în fiecare Aeroclub Teritorial. Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate va fi constituit din notele obţinute la examenul de absolvire a modulului teoretic al cursurilor” a explicat Alin Droboș, comandantul Aeroclubului Baia Mare.

Pentru obţinerea licenţei de pilot de avion PPL(A)) se vor efectua numai cursuri contra cost.

Călin DRAGOMIR

Pentru aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Ploieşti şi Sibiu.

Pentru paraşutism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava și Târgu Mureş.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Piteşti, Suceava și Târgu Mureş.

Pentru avion (PPL(A)) se vor efectua cursuri în una din locaţiile: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Caransebeș, Cluj, Deva, Iași, Piteşti, Ploieşti, Sibiu sau Târgu Mureş.

Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie – aprilie şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta) care va începe în luna mai.

Urmăriți paginile de web sau social media ale Aeroclubului României pentru mai multe detalii cu privire la procedura de înscriere.

 

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate