Connect with us




ACTUALITATE

PRESA SĂTMĂREANĂ – Maramureșul ne dă iar lecții de promovare turistică

Publicat cu

pe

Târgul de turism al României a generat o polemică în presa sătmăreană, care vorbește laudativ la adresa Maramureșului și, în același timp, critică modul în care autoritățile din Satu Mare își promovează județul.

În timp ce județul Satu Mare visează la turiști, așteptând probabil să cadă din cer, Maramureșul știe ce are de făcut și o face bine.

Promovarea turistica nu cunoaște rabat în Maramureș astfel că vecinii noștri nu au doar un stand în cadrul Târgului de Turism al României ci au un mini târg al lor. Aceștia au un cort întreg, de sute de metri pătrați, acolo unde își promovează atât destinațiile turistice din județ cât și tradițiile și obiceiurile. Acestea nu difera de cele din județul Satu Mare, diferența fiind făcută de faptul ca ei știu „sa se vândă” și să atragă turiști, în timp ce la Satu Mare, cei cu putere de decizie stau pe canapea sau în jilturi și așteaptă ca turiștii să apară din senin.

Iar diferențele se vad, căci Maramureșul e plin de turiști pe tot parcursul anului în timp ce județul Satu Mare simte gustul turiștilor doar în sezonul de vara și atunci când se întorc acasă cei plecați la munca în străinătate.

Singurii reprezentanți ai județului la Târgul de Turism al României sunt cei de la Ardud, aflați acolo pe cont propriu, în lipsa unei strategii complexe de promovare turistica.

sursa obiectiv-sm.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate